Stadig flere moderne bedrifter trives og vokser i Drammen, og 8.–10. oktober ble Næringslivsdagene arrangert for 18. gang. Temaet var «Digitalisering – to be or not to be», og arrangementet ble organisert av Næringsforeningen i Drammensregionen.

Arrangementet henvendte seg til samtlige bedrifter i regionen, og svært mange dukket opp for å delta i det faglige programmet og treffe relevante utstillere. Her var også drammensfirmaet Ideo Solutions AS naturlig nok på plass med sin stand og IT outsourcing-tilbud.

– Vi opplevde veldig stor interesse for standen vår, og føler at vi har klart å profilere oss godt i denne aktive byen, forteller direktør Piotr Biernacki. – Vi har klart å bli en viktig aktør innen outsourcing av datatjenester i byen, og føler at vi er med på å bidra til å øke digitaliseringen i og rundt Drammen, sier han.

– I samtaler med lederne av flere bedrifter opplevde vi at Drammen – i likhet med mange andre byer rundt i Norge – sliter med å skaffe seg IT-ressurser og kompetanse lokalt. Samtydig er dynamikken i den digitale omstillingen enorm i fleste industrier. Mangel på IT-ressurser blir en uheldig flaskehals i utviklingen av flere bedrifter. Outsourcing-tilbudet vårt ble derfor møtt med stor interesse, sier Biernacki.

– Både selve Drammen og bedriftene som holder til her er tiltalende og moderne, og gammel analog papirproduksjon har blitt erstattet av strømlinjeformede digitale løsninger. Flere og flere landsomfattende new-tech bedrifter søker seg til Drammen som alternativ til Oslo. Dette er noen av årsakene til at vi for flere år siden valgte å slå oss ned i denne byen, forteller Piotr Biernacki.